Salát z červené čočky a jablek recept
Top Recepty, LuštěninySuroviny na recept
- 150 g červené čočky
- 2 zelená jablka
- 2 lahůdkové cibule
- 150 ml majonézy
- 1 kávová lžička pikantní hořčice
- citron
- sůl
- pepř
- cukr
- chilli
Postup Salát z červené čočky a jablek
Postup přípravy receptu
-
Čočku uvaříme dle návodu. Necháme vystydnout.
Mezitím nakrájíme jablka na malé kostičky, pokapeme citronem (aby jablka nezhnědla) a přidáme trochu cukru (podle kyselosti jablek).
Cibulku nakrájíme na jemno. Přidáme k jablkům, přimícháme vychladlou čočku, hořčici a majonézu.
Podle chuti osolíme, opepříme a kdo má rád i chilli.
Promícháme a dáme vychladit.