Rýžový salát s tofu recept
Top Recepty, Dietní receptySuroviny na recept
- 60 g rýže (natural, basmati, dlouhozrnná apod.)
- 150 – 200 g libovolné zeleniny:
- 50 g čínské zelí
- 50 g rajčata
- 20 g čerstvá paprika
- 20 g okurka
- 20 g ředkvičky
- 20 g kedlubna
- 20 g cuketa apod
- 100 g lahůdkového tofu (lze použít i natural, uzené apod.)
- Pažitka
- Bylinky:
- bazalka
- oregáno
- ocet balsamico
Postup Rýžový salát s tofu
Postup přípravy receptu
-
Rýži uvaříme do poloměkka (al dente) nebo aby byla sypká. Dáme vychladnout. Lze také použít už vychlazenou rýži, která nám zbyla např. z předchozího dne.
Zeleninu pokrájíme nebo nastrouháme a smícháme v salátové míse, tofu pokrájíme na kostičky a přidáme.
Na závěr promícháme s vychladlou rýží a dochutíme octem balsamico a bylinkami. Dáme vychladit. Podáváme jako osvěžující letní oběd.