Rýže s červenou čočkou a fazolkami recept
Top Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny na recept
- 150 g rýže natural
- voda cca 1,5 litru
- 150 g čerevné čočky
- voda cca 1 litr
- 150 g žlutých fazolek
- voda cca 0,5 l
- Koření na rýži:
- špetka kurkumy
- několik kuliček koriandru
- 1 bobkový list
- 5 lístků bazalky
- 4 lístky rozmarýnu
- sůl
- pepř
- Koření na čočku:
- špetka tymiánu
- rozmarýn (nemusí být)
- drcený kmín
- kousek cibule
- bazalka
- špetka koriandru nebo kurkumy (kvůli barvě)
- sůl
- pepř
- Koření na fazolky:
- bazalka
- sůl
- pepř
Postup Rýže s červenou čočkou a fazolkami
Postup přípravy receptu
-
Připravíme si tři hrnce přiměřené velikosti na dané suroviny a naplníme vodou, kterou necháme vařit. Minutku si nastavíme na 20 minut. Nejprve dáme do vařící vody rýži i s kořením.
Po 5 minutách přidáme do další vroucí vody fazolky s kořením a nakonec po 5 minutách čočku i s kořením.
Občas vše zamícháme. Po 20 minutách je vše uvařeno.
Slijeme vodu, já vývary nevylévám, ale smíchám a používám např. na polévky, omáčky atd.
Rýži, čočku a fazolky opatrně promícháme. Dochutíme dle naší chuti, lze i přidat chilli, pepř apod. Necháme odpočinout asi 5 minut a podáváme. Vhodné pro diabetiky.