Rychle tiramisu s boruvkami recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 250 g Mascarpone
- hrnek kávy - nejlépe Espresso
- 3 kvalitní vejce
- 50 g cukru
- cca 2 hrsti borůvek (čerstvé)
- cca 20 ks cukrářských piškotů
- hořké kakao - sypké
Postup Rychle tiramisu s boruvkami
Postup přípravy receptu
-
Zvolíme vhodnou nádobu (já používám ty zamrazovací krabičky z plastu, může být i hranatá zapékací miska apod.).
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Do žloutků zamícháme 25 dkg cukru a vyšleháme. Do bílků zamícháme také 25 dkg cukru a vyšleháme sníh.
Připravíme so větší misku, dáme do ní mascarpone a zamícháme se žloutkem, poté opatrně vmícháme sníh z bílků. Cukrářské piškoty poklademe jeden vedle druhého do připravené nádoby a přelijeme části kávy tak, aby se piškoty nacucaly, nesmí plavat.
Potřeme bohatě vrstvou z mascarpone vzniklého krému a posypeme borůvkami. Postup opakujeme. Poslední vrstva musím být krém.
Dáme na několik hodin ztuhnout do lednice. Před servírováním posypeme prosátým kakaem.