Rychlé chlebíky bez hnětení (úžasně křupavé) recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- 500 g hladké mouky
- 300 g chlebové mouky
- 530 ml vlažné vody
- 1 balení sušeného droždí (7 g)
- 1 zarovnaná lžíce cukru
- 1,5-2 lžíce soli
- 1 lžička oleje
- pokud chcete, tak 1 lžíce kmínu
Postup Rychlé chlebíky bez hnětení (úžasně křupavé)
Postup přípravy receptu
-
V míse důkladně smícháme suché suroviny. Dále přilijeme vodu, olej a smísíme v lepkavé těsto. Necháme hodinku na teplém místě odpočinout.
Troubu předehřejeme na 220 stupňů Celsia. Vykynuté těsto rozdělíme na 6 kousků po zhruba 200 g nebo 9 po 150 g (pro lepší manipulaci těsto poprašte moukou). Bochníčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem, nahoře uděláme ostrým nožem zářezy, porosíme vodou a pečeme 25-30 minut.