Rychlá toskánská polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 600 ml bujónu nebo vývaru
- 250 ml husté rajčatové šťávy
- 150 g cherry rajčátek
- 150 g fazolových lusků
- 2 lžíce olivového oleje
- 6 stroužků česneku
- sůl
- cukr
- provensálské koření nebo čerstvé bylinky - např. bazalka, rozmarýn, tymián, saturejka)
- 2 rohlíky z předešlého dne
- 40 g tvrdého sýra
- 40 g šunky
- možno i trochu másla
Postup Rychlá toskánská polévka
Postup přípravy receptu
-
Česnek nakrájíme na tenké plátky a na oleji ho velmi krátce orestujeme a přidáme do vývaru s rajčatovou šťávou. Dále přidáme nakrájené fazolové lusky, cherry rajčátka překrojené na půlky a vaříme zhruba 5 minut. Ke konci dochutíme solí, provensálským kořením nebo bylinkami a dle potřeby dosladíme cukrem.
Po dobu přípravy polévky si nakrájíme rohlíky na plátky, můžeme je potřít máslem, uložíme na plech, posypeme směsí strouhaného sýra, na nudličky nakrájené šunky a špetky provensálského koření a dáme do trouby zapéct, až se sýr roztaví. Vkládáme do polévky těsně před podáváním. Já měla vývar z kostky, fazolky sterilované na sladkokyselo a část rajčat obyčejných, velkých nakrájených na dílky. Olej použijeme i jiný, pokud nemáme olivový. Vše je uvedeno zhruba, nemusí se úplně přesně vše dodržet.