Ryby na zázvoru recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 4 porce ryby
- 2 dl bílého vína
- 2 cibule
- 2 lžíce mouky
- 2 dl smetany
- 2 lžíce másla
- citrónová šťáva
- sůl
- mletý pepř
- mletý zázvor
- olej
Postup Ryby na zázvoru
Postup přípravy receptu
-
Porce ryby osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem.
Vložíme je na rozehřátý olej, po obou stranách opečeme a podlijeme bílým vínem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a vše dusíme pod pokličkou asi 10 minut, pak rybu vyjmeme a dáme na teplo.
Do šťávy vlijeme smetanu s rozmíchanou moukou, dobře promícháme a povaříme. Omáčku zjemníme máslem a dochutíme citrónovou šťávou.
Nakonec vložíme zpět porce ryby a prohřejeme. Podáváme s rýží a zeleninovým salátem.