Rybí polévka z nilského okouna recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

10 dkg odřezků z filetu nilského okouna
2 cibulky šalotky
celer
pórek
mrkev
sůl
pepř
máslo
smetana
sušený kopr

Postup přípravy receptu

  1. Odřezky z filetů okouna nilského nakrájíme na menší nepravidelné tvary, osolíme a orestujeme na rozpuštěném kousku másla. vPřidáme na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu (celer, mrkev) a na jemná kolečka nakrájenou cibuli šalotku.

  2. Zalijeme asi 1,5 litrem horké vody a necháme vařit cca 10 minut.

  3. Na závěr přidáme na jemno nakrájený pórek. Polévku osolíme, opepříme, ochutíme špetkou“ sušeného kopru a přidáme cca 2 dcl smetany.

  4. Necháme přejít varem a jer hotovo.

  5. Pro zpestření si můžeme udělat rohlíkové medailonky a to tak, že rohlík nakrájíme šikmo na kolečka, která z jedné strany potřeme máslem a z druhé strany potřeme rozetřeným česnekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!