Rybí karbenátky recept

Top Recepty, Ryby

Suroviny na recept

3 filety ze sumce
4 toustové chleby
mléko
4 žloutky
uzený sýr
vařené fazole
květák
mrkev
celer
petržel
brambory
sůl
pepř
oregáno
majoránka
voda
olej

Postup přípravy receptu

  1. Rybí filety nakrájíme a pomeleme na jemném masovém strojku. Promeleme v mléce namočené bílé pečivo, půl sklenice uvařených bílých fazolí a uvařenou vychlazenou směs zeleniny. Přidáme nastrohaný uzený sýr, žloutky, trochu vody a oleje a okořeníme.

  2. Podle potřeby přidáme ještě strouhanku tak, aby po řádném prohnětení vzniklo homogenní, téměř nelepivé těsto.

  3. Navlhčenýma rukama tvarujeme menší karbenátky, které obalujeme ve strouhance, pak uděláme placičky a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!