Rybí karbenátky recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 3 filety ze sumce
- 4 toustové chleby
- mléko
- 4 žloutky
- uzený sýr
- vařené fazole
- květák
- mrkev
- celer
- petržel
- brambory
- sůl
- pepř
- oregáno
- majoránka
- voda
- olej
Postup Rybí karbenátky
Postup přípravy receptu
-
Rybí filety nakrájíme a pomeleme na jemném masovém strojku. Promeleme v mléce namočené bílé pečivo, půl sklenice uvařených bílých fazolí a uvařenou vychlazenou směs zeleniny. Přidáme nastrohaný uzený sýr, žloutky, trochu vody a oleje a okořeníme.
Podle potřeby přidáme ještě strouhanku tak, aby po řádném prohnětení vzniklo homogenní, téměř nelepivé těsto.
Navlhčenýma rukama tvarujeme menší karbenátky, které obalujeme ve strouhance, pak uděláme placičky a smažíme na rozpáleném oleji do zlatova.