Rybí filé na smetaně recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 800 g filé z Aljašky
- 400 g cibule
- 200 ml sladké smetany
- 3 lžíce chilli omáčky
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- 3 cm silný plátek másla
- 2 lžíce oleje
- sůl
- lístky libečku nebo petržele
Postup Rybí filé na smetaně
Postup přípravy receptu
-
Ve velké pánvi na rozehřátém oleji prudce a z obou stran opečeme filety. Vyjmeme je na talíř, kde je mírně osolíme.
Do stejné pánve dáme polovinu másla, necháme rozehřát a přidáme na tenké půlměsíčky pokrájené cibule. Promícháme, necháme zesklovatět, malinko podlijeme vodou, cca 3-4 lžíce, a pod poklicí dusíme 5 minut.
Poté polovinu cibule odebereme, na zbytek poskládáme filé, posypeme paprikou a posypeme i druhou polovinou zbylé cibule. Pokapeme chilli omáčkou, vše zalijeme smetanou, opět zakryjeme poklicí a slabým varem dusíme 10 minut.
Na závěr přidáme zbytek pokrájeného másla, podle potřeby sůl a zelenou bylinku. Na přílohu se hodí brambory, nebo bílé pečivo.