Rybí filé a na rajčátkách a citronech recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 kg rybího filé
- 4 jarní cibulky
- 1 nakládaná loupaná rajčata
- 2 citróny
- máslo
- olivový olej
- kmín
- sůl
- špetka zázvoru
- 1 lžíce hladké mouky
- koření na ryby
Postup Rybí filé a na rajčátkách a citronech
Postup přípravy receptu
-
Rybí filé osolime, okořeníme a malinko poprášíme hladkou moukou.
Nejdříve si orestujeme na pánvi na trošce oleje nákrájené jarní cibulky, poté přidame kousky file s moukou, rajčátka, omyté a nakrájené citronky na kolečka a vše posypeme kořením na ryby a troškou mletého zázvoru a takto opečeme.
Pak přendáme vše na chvili do trouby, kde na filé poklademe kousky másla a dáme zapéci na pár minut do trouby. Podávame s bramborem, zkusila jsem štouchaný brambor, ale dá se i s bramborovou kaší nebo dle každého z Vás. Je to i dietni pokrm, pokud nebudete kořenit a velmi chutný.