Rozmarýnová krkovička recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky vepřová krkovice
- sůl
- pepř
- hořčice plnotučná
- olej
- rozmarýn čerstvý nebo sušený
- hladká mouka
- 3 ks žampiony krémové
- červená cibule
- žlutá cibule
- zelená cibulka nať
- worcester
- voda horká nebo vývar
- 1 dcl smetana
Postup Rozmarýnová krkovička
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme worcestrem, potřeme troškou hořčice, zakapeme olejem, posypeme rozmarýnem, dáme do misky a necháme v chladu uležet.
Do pánve si dáme trošku oleje, rozpálíme a vložíme plátky odleželého masa. Vrchní stranu plátků posypeme moukou a když jsou opečené tak je otočíme pomoučněnou stranou dolů. Opečené maso vyjmeme stranou a uložíme do tepla.
Do pánve vložíme na silnější plátky nakrájené žampiony, přidáme na osminky nakrájené cibule, lehce orestujeme, vložíme opečené maso moučnou stranou dolů, mírně podlijeme horkou vodou, smetanou a necháme přejít varem. Dle potřeby dochutíme solí, worcestrem, přípádně špetkou hořčice, vložíme pokrájenou zelenou cibulku a sejmeme z tepla. Podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.