Rozmarýnová krkovička recept

Top Recepty, Vepřové maso

Suroviny na recept

4 plátky vepřová krkovice
sůl
pepř
hořčice plnotučná
olej
rozmarýn čerstvý nebo sušený
hladká mouka
3 ks žampiony krémové
červená cibule
žlutá cibule
zelená cibulka nať
worcester
voda horká nebo vývar
1 dcl smetana

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, zakápneme worcestrem, potřeme troškou hořčice, zakapeme olejem, posypeme rozmarýnem, dáme do misky a necháme v chladu uležet.

  2. Do pánve si dáme trošku oleje, rozpálíme a vložíme plátky odleželého masa. Vrchní stranu plátků posypeme moukou a když jsou opečené tak je otočíme pomoučněnou stranou dolů. Opečené maso vyjmeme stranou a uložíme do tepla.

  3. Do pánve vložíme na silnější plátky nakrájené žampiony, přidáme na osminky nakrájené cibule, lehce orestujeme, vložíme opečené maso moučnou stranou dolů, mírně podlijeme horkou vodou, smetanou a necháme přejít varem. Dle potřeby dochutíme solí, worcestrem, přípádně špetkou hořčice, vložíme pokrájenou zelenou cibulku a sejmeme z tepla. Podáváme s vařeným nebo opečeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!