Roládový štrúdl recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 120 ml vlažné vody
- 120 ml vlažného mléka
- 60 g másla
- 60 g cukru krupice
- 1 vejce
- 1 KL soli
- 480 g hladké mouky
- 1 kvasnice
- Náplň:
- 1 kg jablek
- trocha rozpuštěnáho másla
- 2 lžíce rumu
- 1 vanilkový cukr bourbon
- skořice
- strouhanka
- moučkový cukr
- Na polití:
- 120 g moučkového cukru
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce mléka
Postup Roládový štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na těsto zpracujeme v míse dohladka. Necháme v teplém místě nakynout na dvojnásobné množství.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.
Poté z těsta vyválíme placku zhruba 65 cm x 40 cm. Celé potřeme rozpuštěným máslem, rozetřeme jablka, posypeme skořicí, vanil. cukrem, moučkovým cukrem, strouhankou a polijeme rumem. Vše opatrně zamotáme do rolády. Roládu nařežeme na 4 cm plátky a naskládáme do dortové máslem vymazané formy.
Dáme péct do trouby na 175°C zhruba 35 minut. Ještě teplý koláč polijeme polevou umíchanou z mléka, cukru a vanil cukru.