Roládový kopec recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

Ananasová náplň:
0,25 l šlehačky
25 dkg ananasového kompotu
0,2 l šťávy z ananasového kompotu
3 dkg krystalového cukru
1 dkg želatiny
0,5 balíčku ztužovače šlehačky
trochu moučkového cukru

Postup přípravy receptu

  1. Příprava náplně: Šťávu ze zavařeného ananasu rozdělíme na dvě části. Do jedné dáme nabobtnat želatinu asi na 20 minut. Druhou svaříme s cukrem. Potom ji odstavíme a přimícháme nabobtnalou želatinu. Ohřejeme a ochladíme. Šlehačku ušleháme se ztužovaček, opatrně do ní přimícháme nadrobno nakrájený nebo rozmixovaný ananasový kompot a vlažnou želatinu.

  2. Vychladlou roládu nakrájíme na plátky.

  3. Hlubší kruhovou mísu o průměru asi 22cm vymastíme a vyložíme ji připravenými plátky rolády (těsně jeden vedle druhého). několik plátků si necháme stranou.

  4. Ananasovou náplň nalijeme do středu mísy, aby byla trochu nad okrajem poslední vrstvy.

  5. Na povrch náplně položíme zbytek plátků rolády. Takto dáme ztuhnout do ledničky do druhého dne.

  6. Druhý den vyklopíme kopec na talíř. Aby se lépe vyklopil, ponoříme mísu na chvíli do horké vody.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!