Roláda z mletého masa 2 recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 1 kg libového bůčku bez kostí nebo maso z plece
- 2 plné lžíce Vegety nebo Podravky
- 1/4 l šlehačky
- nádivka:
- 50 g slaniny
- 1 cibule
- 100 g šunky nebo měkkého salámu
- 5 žampiónů (nebo hříbků)
- 4 vejce
- sůl
- pepř
- sklenička sterilované zeleniny (Kujovanka či Moravanka apod.)
Postup Roláda z mletého masa 2
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso jemně umeleme (já kupuji již mleté), ochutíme Vegetou či Podravkou a promícháme se šlehačkou. Necháme aspoň 2 hodiny uležet v chladničce.
Mezitím připravíme nádivku. Slaninu pokrájíme na nudličky, rozškvaříme ji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájenou polovinu šunky. Vše lehce osmahneme. Přidáme na plátky nakrájené žampióny, osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme ztuhnout. Zeleninu slijeme, necháme okapat a nasekáme na drobno. Vmícháme k vaječné náplni.
Masovou směs se šlehačkou rozprostřeme na mikrotenový sáček do tvaru obdélníku, pokryjeme ho zbytkem šunky, na ni rozestřeme nádivku, urovnáme, aby byla stejnoměrně rozvrstvena, a pomocí mikrotenové podložky roládu stočíme. Mokrou rukou ji urovnáme, vložíme do vymaštěného pekáčku, podlijeme trochou horké vody a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a salátem nebo studenou s hořčicí, křenem či zeleninou a chlebem.