Roláda z mletého masa 2 recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

1 kg libového bůčku bez kostí nebo maso z plece
2 plné lžíce Vegety nebo Podravky
1/4 l šlehačky
nádivka:
50 g slaniny
1 cibule
100 g šunky nebo měkkého salámu
5 žampiónů (nebo hříbků)
4 vejce
sůl
pepř
sklenička sterilované zeleniny (Kujovanka či Moravanka apod.)

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso jemně umeleme (já kupuji již mleté), ochutíme Vegetou či Podravkou a promícháme se šlehačkou. Necháme aspoň 2 hodiny uležet v chladničce.

  2. Mezitím připravíme nádivku. Slaninu pokrájíme na nudličky, rozškvaříme ji, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a nakrájenou polovinu šunky. Vše lehce osmahneme. Přidáme na plátky nakrájené žampióny, osolíme, opepříme a zalijeme rozšlehanými vejci. Necháme ztuhnout. Zeleninu slijeme, necháme okapat a nasekáme na drobno. Vmícháme k vaječné náplni.

  3. Masovou směs se šlehačkou rozprostřeme na mikrotenový sáček do tvaru obdélníku, pokryjeme ho zbytkem šunky, na ni rozestřeme nádivku, urovnáme, aby byla stejnoměrně rozvrstvena, a pomocí mikrotenové podložky roládu stočíme. Mokrou rukou ji urovnáme, vložíme do vymaštěného pekáčku, podlijeme trochou horké vody a v předehřáté troubě upečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší a salátem nebo studenou s hořčicí, křenem či zeleninou a chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!