Roláda s pikaovým krémem recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

5 vajec
10 dkg moučkového cukru
10 dkg ořechů
trošku strouhané citronové kůry
trošku strouhanky
1/2l kávové lžičky prášku do pečiva /
Krém:
20 dkg změklého másla
jedna 75 g tuba Pikaa
trochu rumu

Postup přípravy receptu

  1. Z 5 bílků a trochy cukru ušleháme pevný sníh. Žloutky utřeme se zbytkem cukru.Strouhanku, ořechy a prášek do pečiva smícháme a lehce zapracujeme i s citronovou kůrou střídavě se žloutky do sněhu.

  2. Natřeme na pečicí papír a upečeme do růžova. Nesrolovaný korpus necháme vychladnout.

  3. Do změklého másla zašleháme pikao pokojové teploty a přidáme rum. Dobře vyšleháme do pěny nejlépe ručním šlehačem.

  4. Z korpusu sloupneme papír, roládu natřeme krémem a teprve teď svineme.

  5. Konečnou úpravu provedeme podle uvážení. Můžeme natřít krémem a posypat sekanými ořechy apod.Dáme ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!