Rohlíkbába - sestra Žemlebáby recept
Top Recepty, Sladká jídlaSuroviny na recept
- 8 rohlíků
- 6 jablek
- 1/2 litru mléka
- 8 vajec
- máslo
- skořice
- krystalový cukr
- 500 g měkkého tvarohu
- rozinky
- moučkový cukr
Postup Rohlíkbába - sestra Žemlebáby
Postup přípravy receptu
-
Rohlíky nakrájíme na kolečka. Ve větší míse rozšleháme 4 celá vejce společně s mlékem.
Jablka zbavíme jadřinců - neloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Měkký tvaroh ušleháme se 4 žloutky a 3 polévkovými lžícemi moučkového cukru.
Jablka, rozinky, 1 kávová lžička mleté skořice a 3 polévkové lžíce krystalového cukru dáme do pánve WOK a lehce podusíme.
Zapékací nádobu vymažeme máslem a dno a okraje poklademe kolečky rohlíků namočených v rozšlehaných vejcích s mlékem. Následuje jemná vrstva tvarohové směsi.
Pokračujeme vrstvou podušených jablek a rozinek se skořicí - asi polovina. Následuje další vrstva rohlíků, zbytek tvarohové směsi, jablko-rozinko skořicová směs. Vše pokryjeme poslední vrstvou rohlíků a co to jde umačkáme.
Dáme zapéct do trouby a těsně před koncem (zlátne povrch) pokryjeme sněhovou vrstvou z ušlehaných 4 bílků s 1 polévkovou lžíci moučkového cukru a dáme do trouby ještě zezlátnout.