Rohlíkbába - sestra Žemlebáby recept

Top Recepty, Sladká jídla

Suroviny na recept

8 rohlíků
6 jablek
1/2 litru mléka
8 vajec
máslo
skořice
krystalový cukr
500 g měkkého tvarohu
rozinky
moučkový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky nakrájíme na kolečka. Ve větší míse rozšleháme 4 celá vejce společně s mlékem.

  2. Jablka zbavíme jadřinců - neloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Měkký tvaroh ušleháme se 4 žloutky a 3 polévkovými lžícemi moučkového cukru.

  3. Jablka, rozinky, 1 kávová lžička mleté skořice a 3 polévkové lžíce krystalového cukru dáme do pánve WOK a lehce podusíme.

  4. Zapékací nádobu vymažeme máslem a dno a okraje poklademe kolečky rohlíků namočených v rozšlehaných vejcích s mlékem. Následuje jemná vrstva tvarohové směsi.

  5. Pokračujeme vrstvou podušených jablek a rozinek se skořicí - asi polovina. Následuje další vrstva rohlíků, zbytek tvarohové směsi, jablko-rozinko skořicová směs. Vše pokryjeme poslední vrstvou rohlíků a co to jde umačkáme.

  6. Dáme zapéct do trouby a těsně před koncem (zlátne povrch) pokryjeme sněhovou vrstvou z ušlehaných 4 bílků s 1 polévkovou lžíci moučkového cukru a dáme do trouby ještě zezlátnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!