Římovské maso pod sýrovou poklicí recept
Top Recepty, Vepřové masoSuroviny na recept
- 4 plátky krkovice
- 3 cibule
- olej
- mletá sladká paprika
- sůl
- vývar z masoxu
- 300 g strouhaného sýra
- 1 bílý jogurt
Postup Římovské maso pod sýrovou poklicí
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme na kolečka a na oleji osmažíme dorůžova. Naklepané kotlety osolíme dle chuti, poprášíme paprikou. Maso vložíme do pekáčku na osmaženou cibuli, podlijeme vývarem z masoxu a pečeme v troubě při teplotě 200°C do změknutí masa asi 20 minut.
Rozpečené kotlety rovnoměrně pokryjeme hmotou ze strouhaného sýra a bílého jogurtu, kterou rozprostřeme i po celé ploše pekáčku.
Pečeme ještě dalších 15 minut, můžeme i déle, podle barvy. Podáváme s vařenými brambory a se salátem.