Řezy z bílé čokolády s pomerančovým krémem a ovocným želé recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Korpus:
- 250 g hladké mouky
- 3 vejce
- 100 g bílé čokolády
- 100 ml zakysané smetany
- 60 g moučkového cukru
- 60 g másla
- špetka jedlé sody
- špetka soli
- Krém:
- 500 ml mléka
- 130 g pomerančové marmelády
- 3 žloutky
- 60 g másla
- 1 sáček vanilkového pudingu Dr.Oetkera
- Želé:
- 120 g pomerančových želé bonbonů
- 100 ml pomerančové šťávy
- Na ozdobu:
- bonbóny
Postup Řezy z bílé čokolády s pomerančovým krémem a ovocným želé
Postup přípravy receptu
-
Rozpuštěnou čokoládu smícháme se žloutky, změklým máslem a smetanou. Postupně přimícháváme ušlehaný sníh z bílků, cukru a špetky soli. Současně se sněhem přisypáváme postupně mouku se sodou. Těsto nalijeme na plech s pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 170°C po dobu cca 25-30 minut. Zkoušíme špejlí.
Dvě třetiny mléka přivedeme k varu, přilijeme zbylé mléko smíchané s pudinkem a žloutky, mícháme až do zhoustnutí. Pak vmícháme pomerančovou marmeládu, zamícháme a krátce povaříme. Krém necháme zchladnout a přišleháváme do něj změklé máslo.
V kastrůlku zahřejeme pomerančovou šťávu s želé bonbony, až se rozpustí.
Upečený čoko-korpus po vychladnutí potřeme krémem, necháme ztuhnout a na závěr povrch moučníku přestříkáme pomocí malého cukrářského sáčku připraveným ovocným želé.
Když želé ztuhne, nakrájíme plát na malé čtvercové řezy. Dál již jen zdobíme bonbonky podle přání dětiček.