Řecké opečené brambory recept
Top Recepty, Bramborová jídlaSuroviny na recept
- 1 kg nových brambor s pěknou slupkou
- 2 malé křehké cukety
- svazek zelené cibulky
- 100 g černých oliv
- 100-150 g balkánského sýra nebo fety
- několik sušených rajčat v oleji (nemusí být)
- 4 neoloupané stroužky česneku
- olivový olej
- pepř
- sůl
- čerstvý tymián
Postup Řecké opečené brambory
Postup přípravy receptu
-
Brambory i se slupkou umyjeme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pánve s rozpáleným olivovým olejem, přidáme neoloupaný česnek, několik snítek tymiánu a opékáme doměkka.
Když jsou brambory téměř měkké (cca 20 minut), přidáme cuketu nakrájenou na čtvrtkolečka, šikmé proužky cibulky a opékáme ještě asi 5 minut. Na závěr přidáme kostičky sýra, půlky oliv, případně okapaná sušená rajčata a teprve nyní osolíme a opepříme. Prohřejeme a podáváme horké.