Rebarborové tarteletky recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

500 g hladké mouky
250 g másla
100 g krystalového cukru
2 vejce
špetka soli
1 kg rebarbory
cukr podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Z múky, cukru, zmäknutého masla, soli a vajec urobíme v mise mrveničku, z ktorej vypracujeme kompaktné hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a uložíme na noc do chladničky.

  2. Ďalší deň cesto rozdelíme napoly, polovicu vrátime do chladničky a z druhej urobíme valček.

  3. Rozdelíme ho na šesť dielov, z každého urobíme rukami na podložke okrúhlu placku (pate sablée sa zvykne lepiť na valček).

  4. Placky povkladáme do formy na tarteletky.

  5. Uložíme ich do chladničky a pripravíme si náplň: asi dve stonky dobre ošúpanej rebarbory pokrájame nadrobno a v mise ich zasypeme cukrom.

  6. Potom z ďalších ošúpaných stoniek nakrájame tenučké dlhé pásiky a v inej mise ich tiež dobre posypeme cukrom.

  7. Kúsky aj pásiky necháme odstáť asi 2 hodiny, aby rebarbora pustila šťavu, občas opatrne premiešame.

  8. Formu s tarteletkami vyberieme z chladničky a dáme na 12-15 minút do rúry predhriatej na 180°C, kým cesto nezozlatne.

  9. Potom vložíme na dno každej predpečenej tarteletky 2 lyžice pokrájanej rebarbory aj s cukrovou šťavou a navrch poukladáme do kruhu rebarborové pásiky tak, aby vyplnili celú priehlbinku formy. Upečieme pri 180 stupňoch a necháme vychladnúť na mriežke.

  10. Rovnako spracujeme aj druhú polovicu cesta. Toto cesto vydrží v chladničke aj 2 dni.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!