Ravioli v bazalkovém krému se sušenými rajčaty, lusky a kukuřičkami recept

Top Recepty, Těstoviny

Suroviny na recept

300 g ravioly (náplň podle individuální chuti)
200 g zelených fazolových lusků
100 g sušených rajčat naložených v oleji
200 g malých kukuřiček
200-250 ml smetany ke šlehání
2-3 lžíce najemno nasekané bazalky
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
mléko
sůl
pepř
hrst hrubě strouhaného parmazánu

Postup přípravy receptu

  1. Fazolové lusky a kukuřičné klásky (nakrájené na cca 1 cm kolečka) povaříme asi 5 minut v osolené vodě a scedíme. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na proužky.

  2. V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme šlehačkou. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a uvaříme hustý bešamel, který podle potřeby naředíme mlékem. Vmícháme bazalku a povařenou zeleninu, dochutíme a podáváme s ravioli, uvařenými podle návodu. Podle svých zvyklostí buď promícháme, nebo podáváme zvlášť. Před servírováním sypeme parmazánem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!