Ravioli v bazalkovém krému se sušenými rajčaty, lusky a kukuřičkami recept
Top Recepty, TěstovinySuroviny na recept
- 300 g ravioly (náplň podle individuální chuti)
- 200 g zelených fazolových lusků
- 100 g sušených rajčat naložených v oleji
- 200 g malých kukuřiček
- 200-250 ml smetany ke šlehání
- 2-3 lžíce najemno nasekané bazalky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- mléko
- sůl
- pepř
- hrst hrubě strouhaného parmazánu
Postup Ravioli v bazalkovém krému se sušenými rajčaty, lusky a kukuřičkami
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky a kukuřičné klásky (nakrájené na cca 1 cm kolečka) povaříme asi 5 minut v osolené vodě a scedíme. Rajčata necháme okapat a nakrájíme na proužky.
V kastrolu rozehřejeme máslo, zasypeme moukou, prosmahneme a zalijeme šlehačkou. Osolíme, opepříme, přidáme rozetřený česnek a uvaříme hustý bešamel, který podle potřeby naředíme mlékem. Vmícháme bazalku a povařenou zeleninu, dochutíme a podáváme s ravioli, uvařenými podle návodu. Podle svých zvyklostí buď promícháme, nebo podáváme zvlášť. Před servírováním sypeme parmazánem.