Rajská polévka s řapíkem recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 8 středně velkých rajčat
- 1 cibule
- 6 řapíků z řapíkatého celeru
- 2 bobkové listy
- sůl
- mletý pepř
- máslo
- cukr
Postup Rajská polévka s řapíkem
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme. Rajčata přepůlíme, cibuli nakrájíme na čtvrtky a řapíky na delší kousky.
Vše dáme do hlubšího hrnce, přidáme bobkový list, osolíme a zalijeme horkou vodou.
V obyčejném hrnci pod pokličkou vaříme na slabém plameni 20minut. V papiňáku nám postačí od doby varu vařit na slabém plameni 5minut.
Z vývaru odstraníme bobkové listy, vše ponorným mixérem rozmixujeme a poté ještě přes hustý cedník propasírujeme.
Propasírovaný vývar doplníme horkou vodou na námi požadovanou hustotu, dle potřeby dochutíme pepřem a solí a přidáme kousek másla.
Necháme projít varem a podáváme s nudlemi, kapáním, nebo s rýží.