Rajská polévka s pečeným hovězím žebrem a písmenky recept

Top Recepty, Polévky

Suroviny na recept

1/2 kg hovězího žebírka s kostí
1/2 cibule se slupkou
2 kuličky nového koření
1 bobkový list
10 kuliček celého pepře
sůl
mletý pepř
1 malý rajský protlak
tymián
třtinový cukr podle chuti
1 lžíce jíšky - nemusí být
máslo
těstoviny abeceda- písmenka

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve dáme vařit hovězí žebírko s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Osolíme. Když je maso měkké, scedíme, maso přendáme na pekáček a necháme v troubě opéct chvíli do zlatova (pekáček vyložíme pečícím papírem).

  2. Vývar uvedeme do varu, přidáme malý rajský protlak, tymián, cukr podle chuti, dosolíme, ochutíme mletým pepřem, můžeme přidat lžíci jíšky, ale nemusíme. Zjemníme kouskem másla.

  3. Zvlášť uvaříme podle návodu písmenka, uvařené scedíme, propláchneme vodou a přidáme do polévky.

  4. Nakonec vložíme opečené maso a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!