Rajská polévka s pečeným hovězím žebrem a písmenky recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1/2 kg hovězího žebírka s kostí
- 1/2 cibule se slupkou
- 2 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- 10 kuliček celého pepře
- sůl
- mletý pepř
- 1 malý rajský protlak
- tymián
- třtinový cukr podle chuti
- 1 lžíce jíšky - nemusí být
- máslo
- těstoviny abeceda- písmenka
Postup Rajská polévka s pečeným hovězím žebrem a písmenky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve dáme vařit hovězí žebírko s bobkovým listem, pepřem a novým kořením. Osolíme. Když je maso měkké, scedíme, maso přendáme na pekáček a necháme v troubě opéct chvíli do zlatova (pekáček vyložíme pečícím papírem).
Vývar uvedeme do varu, přidáme malý rajský protlak, tymián, cukr podle chuti, dosolíme, ochutíme mletým pepřem, můžeme přidat lžíci jíšky, ale nemusíme. Zjemníme kouskem másla.
Zvlášť uvaříme podle návodu písmenka, uvařené scedíme, propláchneme vodou a přidáme do polévky.
Nakonec vložíme opečené maso a podáváme.