Punčové řezy jako z cukrárny recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 1.plát:
- 5 vajec
- 100 g pískového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- 2.plát:
- 5 vajec
- 100 g pískového cukru
- 100 g polohrubé mouky
- špetka červené potravinářské barvy
- Na potření:
- rybízová marmeláda
- a cukrový rozvar:
- 250 ml vody krátce povařit
- s 350 g cukru
- a pak podle chuti přidat asi 5 g kyseliny citronové
- a rumové aroma
- Poleva:
- moučkový cukr
- trochu teplé vody
- trochu citrónové šťávy
- trochu solamylu
Postup Punčové řezy jako z cukrárny
Postup přípravy receptu
-
Vejce ušleháme s cukrem do husté světlé pěny, lehce vmícháme mouku a těsto na 2. plát obarvíme barvou a na dvou pleších upečeme: péct asi na 180°C pár minut (možná i méně, než 5 minut, každá trouba peče jinak a je třeba pláty nepřepéct, nevysušit).
Upečené pláty pak rozkrojíme na poloviny, příliš tuhou marmeládu rozšleháme s troškou vody. 1. světlý plát potřeme marmeládou, překryjeme růžovým plátem. Ten pomocí lžičky namočíme teplým rozvarem, potřeme marmeládou, přiložíme světlý plát.
Namočíme rozvarem a potřeme marmeládou a přiložíme poslední plát. Mírně zatížíme a necháme 2-3 hodiny provlhnout. Pak potřeme polevou a po jejím mírném zaschnutí nakrájíme na řezy.