Pudinkový koláč dvou chutí recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- Těsto:
- 5 vajec
- 1 hrnek krupicového cukru
- 8 lžic oleje
- 8 lžic vody
- 1 a 2/3 hrnku polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 lžíce kakaa
- 2 zakysané smetany
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce moučkového cukru
- Pudinky:
- 2 různé klasicky uvařené a do tuha vychlazené pudinky
- (vyzkoušené a výborné kombinace pudinků =
- pistáciový a vanilkový
- kokosový a ananasový
- citronový a jahodový
- karamelový a banánový
- čokoládový a mandlový
- smetanový a malinový)
- Strouhaná čokoláda na ozdobu (použijeme ladící s pudinky = k malinovému pudinku čokoládu s kousky malin, k mandlovému pudinku mandlovou čokoládu, ke kokosovému čokoládu s kokosem apod.)
Postup Pudinkový koláč dvou chutí
Postup přípravy receptu
-
Do rozšlehaných bílků postupně přisypáváme hrnek pískového cukru a ušleháme tuhý sníh.
Postupně do něj přidáme žloutky, olej, vodu a mouku s práškem do pečiva, vše dobře ale opatrně promícháme.
Na velký plech (vymazaný, vysypaný či s pečícím papírem) nalijeme 2/3 těsta a rozetřeme po celé ploše.
Do zbylého těsta vmícháme kakao a nerovnoměrně ho nalijeme na světlé těsto.
Do těsta pak střídavě klademe polévkovou lžicí kopečky vychlazených pudinků (já použila pistáciový a vanilkový) těsně vedle sebe, až zaplníme celý prostor s těstem (vyjde to akorát).
Dáme péct do trouby na 180°C. Těsto se mezi pudinkem nadzvedne a udělá takové kopečky.
Až je těsto upečené - zkusíme špejlí nebo na dotek prstem (nesmí se promačkávat), vyndáme a ještě na horký koláč nalijeme a rozetřeme polevu, kterou umícháme ze všech uvedených surovin.
Necháme pořádně vychladnout a ztuhnout v lednici.
Nakonec ozdobíme strouhanou čokoládou, chuťově ladící s pudinkem (u mě pistáciová od Orionu).