Pstruží závitky na rozmarýnové větvičce recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 3 filety ze pstruha - vykostěné
- 1 lžíce přepuštěného másla
- 1 lžička hladké mouky
- 1 lžička sušená hořčice Colman‘s
- 2 holé větvičky rozmarýnu
- citronový pepř
- sůl
Postup Pstruží závitky na rozmarýnové větvičce
Postup přípravy receptu
-
Filety ze pstruha s kůží omyjeme, osušíme a za pomoci pinzety zbavíme zbytku kostí. Filety podélně rozřízneme a získáme šest proužků na závitky. Všechny zlehka osolíme, okořeníme citronovým pepřem a necháme malou chvilku odležet.
Připravíme si mezitím dvě větvičky rozmarýnu (zbavené lístků), na které budeme závitky napichovat. Smícháme lžičku hladké mouky se lžičkou sušené hořčice a promícháme. Okořeněné proužky z filetů, pevně smotáme kůží ven, ale část ji bude i uvnitř a napíchneme na větvičku rozmarýnu. Lehce obalíme v moučné směsi a vložíme na pánev, ve které jsme si rozehřáli lžíci přepuštěného másla. Opékáme do zlatavé barvy.
Servírujeme na rozmarýnové větvičce s bramboro-karotkovým pyré s česnekem, sypané petrželovou natí.