Pstruh na cibuli recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- 1 ks většího pstruha bez hlavy
- 4 ks větší cibule
- citronový pepř
- 50 g másla
- olej
- hladká mouka
- sůl
Postup Pstruh na cibuli
Postup přípravy receptu
-
Pstruha vykucháme, očistíme od šupin, odstraníme hlavu.
Bohatě rybu osolíme, lehce uvnitř posypeme citronovým pepřem. Cibule rozpůlíme a nakrájíme půlky na hrubší měsíčky.
Na pánev dáme rozpustit máslo, do kterého přidáme lžičku oleje. Vložíme cibulové měsíčky a opečeme do sklovata.
Nachystáme si pekáč, do kterého dáme pečící papír, na který položíme hromádku restované cibule a na ni pstruha, kterého těsně před vložením do rozpálené trouby poprášíme na povrchu velmi jemně hladkou moukou.
Vše pečeme v rozpálené troubě na vyšší výkon cca 30 minut.
Jakmile je kůže pstruha zlatavá a voní po celé kuchyni, je hotovo. Podáváme s bramborem nebo jen s čerstvým chlebem.