Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou recept
Top Recepty, RybySuroviny na recept
- pstruh
- červená čočka
- mrkev
- šalotka
- červené víno
- rozmarýn
- tymián
- výhonky z hrášku nebo listy šťovíku na ozdobu
- mléko
- sůl
- pepř
- cukr
Postup Pstruh na červené čočce s glazovanou karotkou, redukcí červeného vína a bylinkovou pěnou
Postup přípravy receptu
-
Čerstvého pstruha rozpůlíme a vykostíme (malé kosti pinzetou) a dáme do lednice.
Červenou čočku propláchneme vodou a po té uvaříme.
Mrkev si očistíme a následně nakrájíme na kolečka, uvaříme do poloměkka a zchladíme ledovou vodou.
Redukce z červeného vína: 1 litr červeného vína dáme vařit, přidáme bylinky a cukr a necháme zredukovat (poznáme podle hustoty).
Na rozpuštěném másle restujeme na jemno nakrájenou šalotku, přidáme uvařenou čočku a dochutíme solí, pepřem a nasekaným čerstvým tymiánem.
Na druhé pánvičce rozpustíme máslo a přidáme uvařenou mrkev, přidáme špetku soli a cukr - zkaramelizujeme.
Filety ze pstruha nasolíme a opepříme a dáme na rozpálenou pánev.
Nakonec si uděláme bylinkovou pěnu: Necháme zavařit mléko přidáme nasekané bylinky a ponorným mixérem budeme mixovat do té doby, než nám vznikne pěna.
Na talíř dáme čočku, položíme na ni filety ze pstruha, okolo karamelizovanou karotku, okolo pokapeme redukcí z červeného vína (doporučuji dát do plastové lahvičky), ozdobíme listy šťovíku, výhonky z hrášku - případě co budete mít po ruce, a nakonec přidáme lžičkou pěnu. Přeji dobrou chuť.