Provensálské hovězí s těstovinami recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 300 g hovězí roštěné
- 250 g libovolných těstovin
- 150 g eidamu
- 150 ml sladké smetany
- 3 lžičky provensálského koření
- 4 větší žampiony
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 1 lžíce hladké mouky
- olej
- sůl
- pepř
Postup Provensálské hovězí s těstovinami
Postup přípravy receptu
-
Roštěnou nakrájíme na velmi slabé plátky a ty následně na proužky. Maso osolíme, opepříme, zasypeme provensálským kořením, zakápneme olejem a necháme několik hodin zkřehnout.
Poté maso zprudka orestujeme na oleji, ve kterém bylo naloženo. Přisypeme proužky cibule a plátky česneku a ještě zhruba 3 minutky opékáme. Zapřášíme lžící hladké mouky, promícháme a zalijeme asi 2 dcl studené vody. Asi po 30 minutách dusení přidáme plátky žampionů a vlijeme smetanu. Krátce provaříme a v zapékací nádobě vše smícháme s uvařenými těstovinami.
Posypeme nastrouhaným eidamem a v rozpálené troubě na 200 stupňů zapečeme do zlatavé barvy.