Prezidentská bábovka recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 30 dkg polohrubé mouky
- 30 dkg moučkového cukru
- 20 dkg másla
- 5 dkg hořké čokolády (nastrouhané)
- 10 dkg ořechů (mletých, lískových nebo vlašských)
- 1/4 litru smetany
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- 6 vajec (6 žloutků, sníh ze 6 bílků - přidá se až nakonec)
Postup Prezidentská bábovka
Postup přípravy receptu
-
Cukr, vanilkový cukr, máslo a žloutky ušleháme. Pak přidáme ostatní suroviny, promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Větší formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
Pečeme asi 1 hodinu, po upečení a zchladnutí můžeme polít čokoládou.
Také je možné místo čokolády nastrouhané, nechat čokoládu změknout a přidat při šlehání k cukru, máslu a žloutkům. Bábovka bude mít tmavší barvu.