Přesnídávka z jablek a mrkve recept
Top Recepty, ZavařeninyPostup Přesnídávka z jablek a mrkve
Postup přípravy receptu
-
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a dáme do hrnce vařit podlijeme vodou, ale ne tak, aby v hrnci jablka plavala (například do plného hrnce jablek přidáme jen do čtvrt hrnce vodu), přidáme cukr, skořici a hřebíček.
Oškrábanou mrkev dáme taky vařit do menšího hrnce s vodou a můžeme přidat do vody kapinku tuku (oleje). Jakmile nám jablka začnou pěnit a jsou rozvařená, vyndáme hřebíček a hrnec odstavíme.
Mrkev, jak bude rozvařená, tak ji scedíme a přidáme do hrnce s jablky. Vše ručním mixérem rozmixujeme a popřípadě ještě dosladíme cukrem.
Dáme do sklenic od přesnídávek nebo od tatarek, marmelád a sterilizujeme při teplotě 80°C asi 25 minut.