Překládané tvarohové pagáčky recept
Top Recepty, PředkrmySuroviny na recept
- 250 g hery
- 500 g polohrubé mouky
- 250 g tvarohu
- 20 ml kysané smetany
- 1 vejce
- 100 g strouhaného sýra
- 40 g droždí
- 1 lžička soli
- špetka cukru
- na potření:
- 1 vejce
- strouhaný sýr
Postup Překládané tvarohové pagáčky
Postup přípravy receptu
-
Rozpustíme Heru. Do mouky uděláme důlek a dáme do ní tvaroh, kysanou smetanu a celé vajíčko.
Na to celé rozdrobíme droždí, přidáme sůl a cukr. Těsto dobře vypracujeme a nakonec utvoříme obdélníkový tvar v podobě cihly. Posypeme sýrem a přeložíme. Po dvakrát třiceti minutách zopakujeme. Vyválíme na prst silný plát a kulatým tvořítkem vykrajujeme. Povrch pagáčků potřeme vejcem, nožem nakrojíme jako mřížku a sypeme strouhaným sýrem.
Pečeme dozlatova, 225°C, cca 15 minut.