Pravý marcipán recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 120 g mandlí
- 120 g moučkového cukru
- 1 bílek (není nutné)
- 5 kapek tresti hořká mandle (není nutné)
- lžička studené vody
Postup Pravý marcipán
Postup přípravy receptu
-
Mandle spaříme, oloupeme, trochu osušíme a nastrouháme. Nastrouhané ještě umixujeme, aby byly opravdu jemné. Spojíme s cukrem a trestí rozmíchanou v troše vody, případně s bílkem.
Vytvarujeme těsto, které buď použijeme přímo na různé tvary, nebo jím zdobíme dorty, pečivo atd. Můžeme libovolně přibarvit.
Myšky: ouška tvoříme z půlených mandlí a ocásek z provázku přilepíme čokoládou. Ježci: půlku ježka ponoříme do čokolády a obalíme se strouhané čokoládě nebo čokoládové rýži.