Pravý marcipán recept

Top Recepty, Moučníky

Suroviny na recept

120 g mandlí
120 g moučkového cukru
1 bílek (není nutné)
5 kapek tresti hořká mandle (není nutné)
lžička studené vody

Postup přípravy receptu

  1. Mandle spaříme, oloupeme, trochu osušíme a nastrouháme. Nastrouhané ještě umixujeme, aby byly opravdu jemné. Spojíme s cukrem a trestí rozmíchanou v troše vody, případně s bílkem.

  2. Vytvarujeme těsto, které buď použijeme přímo na různé tvary, nebo jím zdobíme dorty, pečivo atd. Můžeme libovolně přibarvit.

  3. Myšky: ouška tvoříme z půlených mandlí a ocásek z provázku přilepíme čokoládou. Ježci: půlku ježka ponoříme do čokolády a obalíme se strouhané čokoládě nebo čokoládové rýži.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!