Pravý dýňový koláč s mandlemi recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 280 g polohrubé mouky
- 120-150 g moučkového cukru
- špetka soli
- 2 žloutky
- 250 g dýně
- 100 g pískového cukru
- 50 g másla
- 1-2 lžíce medu
- mletá skořice
- mandlové lupínky
Postup Pravý dýňový koláč s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Smícháte prosátou mouku, žloutky, cukr, vanilkový cukr, sůl, změklé máslo.
Vše zpracujte v těsto, které nechte v chladu 6 až 8 hodin odležet.
Poté jej vtlačíte do koláčové formy.
V kastrole na másle, cukru, medu a špetce mleté skořice poduste nahrubo nastrouhanou dýni.
Vzniklou náplň vložte do formy vyplněné těstem.
Posypte hoblinkami mandlí a zvolna upečte dozlatova.