Prababiččin štrúdl recept
Top Recepty, MoučníkySuroviny na recept
- 30 dkg hladké mouky
- 20 dkg polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- 2 vejce (oddělíme, žloutek použijeme)
- 8 lžic mléka
- 20 dkg Hery
- 25 dkg cukru písek
Postup Prababiččin štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Těsto zpracujeme, rozdělíme na 4 stejné díly, vyválíme pláty (já si udělám válec, ten jen rozválím do stran, ne do délky), přeneseme na pečící papír, těsto posypeme strouhankou, do středu poklademe strouhaná jablíčka, posypu skořicí. Kdo chce, může přidat kokos nebo vlašské oříšky.
Pak ohrnu okraje tak, aby se nepřekrývaly, vprostřed jsou vidět jablíčka. Potřeme spojeným bílkem a pečeme ve vyhřáté troubě ideálně na 180°C.