Povidlová omáčka s uzeným masem recept
Top Recepty, OmáčkySuroviny na recept
- 20 dkg povidel
- citronová kůra
- pár kapek citronové šťávy
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce hladké mouky
- špetka soli
- cukr
- skořice
- můžeme přidat trochu strouhaného perníku
- 1/2 kg vařeného uzeného masa
- knedlík bramborový
Postup Povidlová omáčka s uzeným masem
Postup přípravy receptu
-
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku. Zalijeme vodou a vmícháme povidla. Přidáme citronovou kůru a skořici. Kdo chce, může přidat trochu nastrouhaného perníku.
Povaříme asi 15 minut. Přisladíme a přisolíme podle chuti a dáme pár kapek citronové šťávy. Podáváme s uzeným masem a tvarohovým knedlíkem nebo bramborovým.