Portobello (nejen) se sušenými rajčaty recept
Top Recepty, HoubySuroviny na recept
- 3 ks žampionů portobello
- 100 g Ementálu nebo Goudy...
- 80 g šunky dušené, zauzené, od kosti...
- 5 - 6 lžiček sušených rajčat nakládaných v oleji
- 1 vejce
- 2 lžíce strouhanky - čerstvé
- máslo nebo olej
- sůl
- pepř mletý
Postup Portobello (nejen) se sušenými rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Žampiony portobello očistíme a opatrně z nich vyřízneme nohy, které můžeme nasekat do směsi, kterou budeme žampiony plnit, nebo je dáme volně upéct s naplněnými žampiony, případně je použijeme do polévky...
Tvrdý sýr nastrouháme do mísy, přidáme drobně pokrájenou šunku, nasekaná rajčata, vejce, strouhanku nastrouhanou z ne zcela tvrdých rohlíků, sůl dle slanosti sýru a šunky a opepříme.
Vše promícháme a směs rozdělíme do klobouků žampionů, které přendáme do zapékací mísy vymazané máslem nebo olejem, zaklopíme a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut. Pak odklopíme a krátce dopečeme vršky náplně dozlatova.
Podáváme s čerstvou zeleninou, zeleninovými saláty, opečenými tousty, bramborovou kaší...