Pomerančo-jablková stehýnka s rozinkami recept
Top Recepty, Drůbeží masoSuroviny na recept
- 3 větší kuřecí stehna
- 2 lžíce Extra Olive Oil
- 2 větší tvrdší jablka
- omytá, zbavená jadřince a nakrájená na širší půlměsíčky
- 2 střední pomeranče - oloupané a nakrájené na kolečka
- 1 větší cibule - nakrájená na kolečka
- 1 hrst rozinek
- 1 lžička drceného pepře tří barev
- 1 lžička majoránky
- 1 lžička práškového česneku
- 1 lžíce koření Kuře na gril
- 1 lžička chilli koření - více či méně, dle vlastní chuti
- 2-3 hrnky vývaru
Postup Pomerančo-jablková stehýnka s rozinkami
Postup přípravy receptu
-
Z oleje a koření připravíme marinádu. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, potřeme je marinádou.
Na dno hlubšího pekáče dáme kolečka cibule, položíme na ně kolečka pomerančů, dále jablka a nakonec stehna. Zasypeme rozinkami, případně dáme další kolečka pomerančů a jablek, pokud nám zbyly.
Zalijeme vývarem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 190 °C cca hodinu, dokud není maso měkké. Občas můžeme podlévat dle potřeby. Podávala jsem s americkými brambory.