Pomazánka paštika recept
Top Recepty, PomazánkySuroviny na recept
- 1 mrkev
- 1 petržel
- 4 stroužky česneku
- 1 cibule
- 300 g vepřového boku
- sůl, mletý černý pepř
- drcený kmín
- hrstička tymiánu
- 300 g kuřecích jater
- 1 vejce
- 150 ml smetany na šlehání
- 100 g másla
- Kdo má rád, může přidat ořechy, brusinky nebo červený pepř
Postup Pomazánka paštika
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme bůček, nakrájenou zeleninu na kusy a koření. Pečeme zakryté v troubě na 170°C asi 80 minut.
Měkký bůček necháme vychladnout, nakrájíme na kousky, vložíme do mixéru i s obsahem kastrolu a zbytkem surovin a vyšleháme dohladka.
Rozdělíme do skleniček, zavíčkujeme a dáme do vyššího plechu, zalijeme do poloviny skleniček vodou. Pečeme ve vyhřáté troubě na 150°C cca 35 minut. Poté vyndáme, otočíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.