Polévka z růžovek (masáků) recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 l vývaru (houbový nebo zeleninový, stačí jen voda)
- 250 g očištěných růžovek
- 1/2 cibule
- 1 polévková lžíce sladké papriky (já měla maďarskou)
- trochu másla
- 2 polévkové lžíce mouky
- drcený a celý libeček
- pepř
- majoránka
- 2 stroužky česneku
- sůl
Postup Polévka z růžovek (masáků)
Postup přípravy receptu
-
Houby nakrájíme a povaříme ve vývaru asi 8 min. Pak scedíme a uchováme zvlášť vývar a zvlášť houby.
V kastrolku zvlášť si zpěníme cibulku na másle, přidáme papriku a mouku a osmahneme (nepřipálit!).
Do jíšky přidáváme vývar z hub za stálého míchání, přidáme pepř, sůl, drcený libeček a provaříme asi 20 min.
Pak přidáme houby, rozemnutou majoránku, utřené stroužky česneku a ještě provaříme cca 5 min a vypneme přívod tepla.
Přidáme celý libeček, dokořeníme podle naší chuti a vše prohřejeme už na vypnutém sporáku.