Polévka z pečené červené řepy se špetkou štěstí recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 3 menší červené řepy
- 500 ml vody/vývaru
- 1 kelímek zakysané smetany
- 100 g másla (nebo podle potřeby)
- 1 středně velká cibule
- 3 malé stroužky česneku
- himalájská růžová sůl
- Sonnentor koření Štěstí
Postup Polévka z pečené červené řepy se špetkou štěstí
Postup přípravy receptu
-
V první řadě rozpálíme troubu na 180°C.
Červenou řepu očistíme, oškrabeme, nakrájíme na čtvrtky a naskládáme na plech, který vyložíme pečícím papírem. Cibuli oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a přidáme na plech k řepě. To samé uděláme i s česnekem, který ale nekrájíme. Celý ho dáme k ostatním surovinám na plech.
Co nejvíce zeleninu poklademe tenkými plátky másla a posypeme Štěstím:-).
Pečeme na 180°C přibližně 50-60 minut, dokud řepa hezky nezměkne. Pravidelně hlídáme, aby se cibule nespálila do černa.
Po upečení přemístíme veškerý obsah pekáče do stolního mixéru. Osolíme. Postupně přiléváme vodu/vývar a zároveň opatrně mixujeme do konzistence, se kterou budeme spokojeni.
Při podávání dozdobíme lžící zakysané smetany a ještě posypeme špetkou Štěstí:-).