Polévka z odřezků zeleného chřestu a zeleniny recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- (1,5 litru vývaru ze zeleného chřestu osolený, opepřený a mírně oslazený už z vaření chřestu)
- odřezané konce z 500 g zeleného chřestu
- 1 kedlubna
- 1/2 sáčku mražené zeleniny Mexická směs s brokolicí
- 4 vařené brambory
- sůl
- pepř
Postup Polévka z odřezků zeleného chřestu a zeleniny
Postup přípravy receptu
-
Do vývaru dáme vařit kousky chřestu a na kousky nakrájenou kedlubnu. Po 15 minutách vložíme mraženou zeleninu a prolisované brambory a dovaříme cca 5 minut.
Dokořeníme, vypneme sporák a necháme spojit chutě. Já neměla konce chřestu po uvaření vůbec tuhé, takže jsem nemusela s nimi už dál nic dělat. Podobnou polévku, rovněž s využitím odřezků ale jinak dělanou, tu má Hella, vkládám do podobných.