Polévka z kyšky recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 400 ml kyšky
- 1 větší cibule
- 3-4 brambory
- lžíce másla
- 1/2 lžičky kurkumy
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 vejce
- vývar nebo voda
- trochu mléka nebo smetany
- kmín
- sůl
- cukr
- pažitka
Postup Polévka z kyšky
Postup přípravy receptu
-
Na másle zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme kurkumu, zamícháme a zalijeme vývarem přibližně 1 cm nad brambory, které přidáme nakrájené na kostky. Osolíme, přidáme kmín a vaříme do poloměkka.
V mléce nebo smetaně rozmícháme mouku a vlijeme k bramborám. Asi po10 minutách přilijeme kyšku, necháme povařit pár minut a vlijeme rozšlehané vejce.
Už vaříme jen chvilku, dochutíme cukrem, případně solí. Podle chuti můžeme zjemnit kouskem másla nebo lžíci zakysané smetany. Na talíři posypeme nakrájenou pažitkou.