Polévka z červené čočky s křemenáči recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- 1 svazek jarní cibulky
- 3 lžíce oleje
- 200 g červené čočky
- 1,25 l zeleninového vývaru (i z kostky)
- 350 g křemenáčů
- 20 g másla
- svazek petrželky
- 100 g sladké smetany
- 1 lžíce rajského protlaku
- 1 lžička kari
- sůl
- pepř
Postup Polévka z červené čočky s křemenáči
Postup přípravy receptu
-
Jarní cibulky nakrájíme na kolečka. V kastrolku rozehřejeme olej, přidáme čočku a asi minutu ji podusíme. Přidáme cibulku a dusíme další 3 minuty.
Přilijeme zeleninový vývar, uvedeme do varu a vaříme na mírném plameni asi 15 minut (červená čočka se připravuje rychleji než obyčejná).
Očištěné křemenáče nakrájíme na plátky, v pánvi zpěníme máslo a houby smažíme asi 5 minut. Odložíme si stranou a přijdou do polévky až úplně nakonec.
Do polévky vmícháme smetanu a rajský protlak, znovu ji uvedeme do varu a ochutíme solí, pepřem a kari. Krátce povaříme, pak ji rozmixujeme a nalijeme do talířů. Ozdobíme podušenými houbami a kerblíkem.