Podzimní bagetky recept
Top Recepty, Slané pečivoSuroviny na recept
- Omládek:
- 100 g vody
- necelá lžička sladěnky
- 130 g hladké mouky
- 10 g čerstvého droždí
- - vše dobře promícháme a 60 minut necháme kynout
- Dále:
- 150 g vody
- 40 g změklého sádla
- 50 g slunečnicových semen
- 40 g žitné celozrnné mouky jemné
- 150 g špaldové mouky
- 110 g hladké mouky
- 2 lžičky soli
Postup Podzimní bagetky
Postup přípravy receptu
-
K hotovému omládku přidáme zbytek surovin a uhněteme těsto, které necháme vykynout.
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na 4 díly a z každého uděláme bagetu, kterou necháme na plechu nakynout. Před kynutím můžeme bagetku omoučit hladkou moukou a na plechu ji svrchu 2-3x lehce naříznout.
Když bagety vykynou, upečeme je ve vyhřáté troubě (200°C/20-25min).