Podmáslová polévka recept
Top Recepty, PolévkySuroviny na recept
- směs čerstvých hub všeho druhu
- 1 litr podmáslí nebo Acida
- 1 zakysaná smetana (není nutná)
- 1 litr vody
- 3 polévkové lžíce polohrubé mouky
- kmín
- sůl
- asi 5 dkg másla
Postup Podmáslová polévka
Postup přípravy receptu
-
Čerstvé houby opláchneme a nakrájíme na drobnější kousky.
Zalijeme vodou,osolíme, přidáme kmín a vaříme houby doměkka.
Mezitím si v rendlíčku rozmícháme hladkou mouku s podmáslím a zakysanou smetanou.
Než vlijeme směs do vařících se hub, přidáme do ní 2-3 sběračky horkého houbového vývaru, aby byla mírně teplá.
Zamezíme tak sražení polévky.
Poté vlijeme pomalu k houbám za stálého míchání metlou.
Povaříme, odstavíme, přidáme máslo a po jeho rozpuštění podáváme. Dobrou chuť!