Plněné papriky v tomatové lázni recept

Top Recepty, Mleté maso

Suroviny na recept

500 g mletého vepřového masa
500 g mletého hovězího masa
12 žlutých paprik
2 hrnky uvařené rýže
1 malá cibule
1 lžíce mleté papriky
1 lžíce koření na mletá masa
1 litr rajčatové šťávy
1 rajský protlak
cukr
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Všechno mleté maso pořadně promícháme s kořením na mletá masa, solí, pepřem, mletou paprikou a následně vmícháme uvařenou rýži.

  2. Poctivě propracujeme a naplníme do připravených paprik zbavených jadřinců, pro jistotu, že bude paprika naplněna celá uřízneme špičku papriky.

  3. Poskládáme do pekáče a zalijeme rajskou šťávou, smíchanou s protlakem a nadrobno nakrájenou cibulí. Je vhodné, aby papriky byly ponořeny ze ¾.

  4. Pečeme v troubě zakryté cca 45 minut a poté dopečeme bez poklice cca 15 minut.

  5. Vzniklou omáčku můžeme zahustit instantní jíškou a nebo vůbec ne, záleží jak nám to vyhovuje. Příloha vařené brambory nebo houskový knedlík.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!