Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě recept
Top Recepty, Mleté masoSuroviny na recept
- 300 g mletého masa mix
- 200 g uvařených brambor(1 větší brambora)
- 50 g gazdovské slaniny
- 30 g špeku
- 1 vejce
- 3 stroužky prolisovaného česneku
- 3 polévkové lžíce nakrájené pažitky
- a libečku
- 7 větších bílých paprik
- 3 cibule
- 3 rajčata
- 1 polévková lžíce oleje
- sůl
- mletý pepř
Postup Plněné papriky v přírodní zeleninové šťávě
Postup přípravy receptu
-
V hlubší pánvi na rozehřátém oleji osmažíme do zlaté barvy na drobné kostičky pokrájenou slaninu se špekem. Z tuku vytáhneme a odložíme na později.
Uvařenou bramboru jemně nastrouháme, přidáme mleté maso, jednu nadrobno pokrájenou cibulí, prolisovaný česnek, vejce, zelené bylinky, mírně osolíme a opepříme. Dále přidáme polovinu osmažené slaniny se špekem a vše dobře promícháme.
Rajčata nakrájíme na menší kousky. Z paprik odkrojíme vršky, očistíme od jadřinců a papriky naplníme masovou směsí. Vršky nakrájíme na drobnější kousky, zbývající 2 cibule nakrájíme na tenké půlměsíčky a dáme společně orestovat na 2 minutky do tuku po slanině. Přidáme zbytek z odložené slaniny, trochu osolíme, opepříme, promícháme a přemístíme do zapékací nádoby. Přidáme pokrájená rajčata, naskládáme naplněné papriky a podlijeme 1 dl horké vody.
Vložíme do předehřáté trouby, kde na plný výkon pečeme přikryté poklicí, nebo alobalem 20 minut. Poté troubu ubereme na 3/4výkon, poklici odstraníme a ještě 15 minut dopékáme. Můžeme podávat s rýží a přírodní zeleninovou šťávou. Nebo také můžeme pariky vyjmout stranou, šťávu se zeleninou ponorným mixérem rozmixovat a budeme mít hustější omáčku.