Plněné hovězí rolky na červeném víně, se zahradní saturejkou recept
Top Recepty, Hovězí masoSuroviny na recept
- 350 g hovězí roštěnky
- 1 houska
- 1 vejce
- 100 g domácí uzené klobásy
- 50 g sýru Eidam
- 6 ks žampionů
- 100 ml červeného vína
- 1 PL hořčice
- 1 PL hladké mouky
- saturejka zahradní čerstvá
- sůl podle chuti
- koření podle chuti
- mletá červená paprika
Postup Plněné hovězí rolky na červeném víně, se zahradní saturejkou
Postup přípravy receptu
-
Hovädzie mäso som umyla, osušila. Nakrájala som ho na 3 plátky. Plátky som naklepala, osolila, okorenila, natrela horčicou a posypala mletou červenou paprikou. Údenú klobásu som prekrojila na 4 časti po dĺžke. Na plát mäsa som položila plátky syra, na to som položila klobásu a zakryla opäť syrom. Plát som zrolovala a previazala kuchynským povrázkom. Keď boli všetky 3 pláty naplnené a zrolované, dala som rozohriať na panvicu masť, pridala som nakrájanú cibuľu a všetky rolky som opiekla. Podliala som ich vínom a pod pokrievkou pomaly dusila na slabšom plameni. Počas dusenia som ich podlievala mäsovým vývarom. Osolila, okorenila a pridala som mletú červenú papriku.
Keď bolo mäso mäkké, vybrala som ho do misy, múku som rozmiešala vo vývare a pridala som ju do šťavy. Krátko som ju nechala povariť. Pridala som šampiňóny, rolky som vložila do omáčky a chvíľku povarila. Napokon som jedlo dochutila čerstvou saturejkou. Z roliek som odstránila špagáty a nakrájala na plátky. Podávala som s cestovinami penne.